Cinema en curs, Premi Pepón Coromina 2021 de l’Acadèmia del Cinema Català

Menció especial a la singularitat de l'univers cinematogràfic de Jo Sol

Amb l’educació en el punt de mira, el jurat del 8è Premi Pepón Coromina ha decidit distingir la innovació, la creativitat i el risc en l’àmbit del cinema català del projecte ‘Cinema en curs’. 

El dijous 30 de setembre a les 20 hores, en el que serà el primer acte públic de la nova Junta presidida per Judith Colell, l’Acadèmia del Cinema Català farà entrega del guardó a les directores de ‘Cinema en curs’, Núria Aidelman i Laia Colell, acompanyades de Pep Garrido, cineasta i membre del projecte des de la seva creació, Carme Congost, mestra d’una de les escoles participants en la primera edició, i Sofia Niubó, exalumna del programa. L’acte tindrà lloc al Museu Marítim de Barcelona. Marta Molins, Presidenta Honorífica del Premi i vídua del productor que li dona nom, serà l’encarregada de lliurar el guardó. 

“Amb feina i dedicació, ‘Cinema en curs’ ha aconseguit posar en relleu la importància que ha de tenir el cinema a la nostra educació. L'ha convertit en un motor de canvi, de coneixement, de comunicació en primera persona. Gràcies a la seva feina, nenes i nens de tota Catalunya tenen accés a un tipus de cinema que d'altra manera potser hauria sigut invisible per a ells. Aprenen que les imatges també els hi pertanyen i que poden ser una eina meravellosa per parlar i explicar-li al món què ens passa. Necessitem espectadores i espectadors, necessitem patis de butaques plens d'ulls que vulguin veure les nostres pel·lícules i potser (qui sap) fer les seves pròpies”, destaca el veredicte del jurat, format pel productor i director Lluís Miñarro, i guanyador del 7è Premi Pepón Coromina, la directora i guionista Belén Funes, el director d’art Sebastian Vogler, la sonidista Eva Valiño i l’actriu i cantant Yolanda Sey

Cinemaencurs final 500x400 Fotografia de l'ACC Javi Oller / White Horse

D’entre les vint-i-tres propostes presentades que optaven al premi d’enguany, el Jurat ha decidit fer també una Menció especial a la singularitat de l'univers cinematogràfic de Jo Sol, “al centre del qual hi ha sempre persones a qui el cineasta català lluita per posar cara i donar veu”.

jo sol 500x400 Fotografia d'Anna Oswaldo Cruz 

bannerweb candidatesxiii